fbpx

Att välja rätt fönster

Vi hjälper dig att hitta rätt fönster!

Med Doowin är det enkelt att hitta rätt fönster – vi har något för alla! Eftersom vi tror på bra kvalitet, trygghet och innovation har vi ett noga utvalt sortiment från Elifönster, Europas största och bästa fönsterleverantör, samt Fönsterfabriken i Trelleborg, din leverantör av svensktillverkade fönster.

Vilka fönster passar mig?

Att byta fönster är en stor investering. Men hur ska man veta vilka fönster som passar en själv och sitt hus? För att göra detta lite enklare har vi på Doowin listat några punkter som vi tycker är bra att tänka på när du funderar på att göra ett större fönsterköp.

1. Vad har du för typ av hus?

Fönster som passar en sekelskiftesvilla passar inte alltid ett modernt funkishus. Vilken hustyp man har styr alltså vilket fönster som passar bäst. Därför – för att göra det så enkelt som möjligt – har vi också delat in vårt fönstersortiment efter olika hustyper. Detta har vi gjort både på vår hemsida och i våra showrooms. När du enkelt skapar din egen offert direkt här på vår hemsida och fyller i din din hustyp, får du alltså en rekommenderad fönsterserie av oss direkt. Bra va?

2. Vart ska fönstret sitta och hur ska det kunna öppnas?

Var fönstret ska sitta och hur det ska kunna öppnas är en viktig del när du köper fönster eftersom det finns regler att förhålla sig till. Speciellt viktigt är det att följa de regler som gäller säkerhetsglas, då det gäller din och andras personsäkerhet. För att göra det så enkelt som möjligt för dig får du automatiskt rätt val av glas när du skapar din offert hos oss här på vår hemsida. Eftersom du måste uppge vart ditt fönster ska sitta räknar vi helt enkelt ut vilket glas som du behöver.

När det gäller hur du vill att fönstret ska öppnas kan det exempelvis vara bra med vridfönster på ovanvåningen, vilket underlättar putsning. Har du barn kan det vara bra att läsa igenom de krav som finns när det gäller barnsäkerhet, vilket du kan göra i Elitfönsters Fönsterbytarguide och Byggverkets byggregler, föreskrifter och allmänna råd. Känner du dig osäker? Ingen fara! Kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor. Med Doowin kan du alltid justera, lägga till eller ta bort saker i din offert – även i ett senare skede. Vi ser dessutom till att ditt planerade fönsterbyte följer alla regler under vårt hembesök hos dig.

3. Vilket material och vilka tillbehör? Vad är viktigt för dig?

Då kommer vi till det roliga – ditt fönsters unika egenskaper och design! Det är detaljerna som gör att ditt fönster både ser bra ut och gör maximal nytta i ditt hem. En stor del av ett fönsters känsla och karaktär sitter i materialet. Träfönster ger liv åt ditt hus, men behöver lite omtanke. Aluminiumbeklädda fönster skyddar utsidan och är nästintill underhållsfria.

Se dig omkring. Hur utsätts ditt hus för väder, vind, solljus, trafikbuller och yttre påverkan? I vilket väderstreck sitter dina fönster? Kanske skulle du må bättre av fönster som inte påverkar inomhustemperaturen lika mycket? Behövs persienner och plisséer? Eller insynsskyddat och ljuddämpande glas? Vilken färg ska fönsterna ha?

Med vårt breda fönstersortiment från Elitfönster och Fönsterfabriken kan vi erbjuda dig en uppsjö av smarta och prisvärda lösningar som passar ditt hem, oavsett om du bor i ett modernt funkishus eller i en klassisk sekelskiftesvilla. Genom att kontakta oss eller genom att skapa din egen offert direkt här på vår hemsida skräddarsyr vi ditt fönsterbyte enligt dina exakta önskemål. Vi gör det enkelt att få de fönster du drömmer om!
Reco