fbpx

Att välja rätt ytterdörr

Vi hjälper dig hitta rätt ytterdörr!

Doowin gör det enkelt att hitta en ny ytterdörr! I vårt sortiment finns något för alla hus, livsstilar och personligheter. Vi tror på hög kvalitet och trygghet. Därför har vi ett stort utbud av dörrar från framstående tillverkare som Diplomat, SnickarPer, Classic Door och kan erbjuda dig upp till hela 20 års formgaranti!

Vilken dörr passar mig?

Att Byta ytterdörr eller flera dörrar är en stor investering! En dörr kan med sin personlighet och känsla förändra en hel fasad och ge en gammal villa ett helt nytt uttryck. Dörren är entrén till ditt liv och skapar en förväntan om vad som händer där bakom och om vilka som bor där. När man köper en ny dörr är det alltså viktigt att den känns helt rätt. För att hjälpa dig att hitta den dörr som passar just dig har vi på Doowin stolpat upp några saker som kan vara bra att tänka på.

1. Hur ser ditt hus ut?

När man väljer dörr handlar det mesta om tycke och smak. Även om det inte finns några måsten vill många att dörren ska gå i samma stil som sitt hus. Bor man ute på landet passar exempelvis en lantlig dörr ofta bra och bor man i en klassisk sekelskiftesvilla passar ofta en klassisk dörr bra. Men om du gillar att blanda stilar kan en klassisk dörr passa minst lika bra och ge nytt liv åt ett lantligt hus, precis som att en lantlig, färgglad eller mönstrad dörr kan skapa ett häftigt uttryck på en funkisvilla. Tänk därför igenom den design du vill ha på ditt hus och kom ihåg att bara du sätter gränserna för ditt hus uttryck!

2. Hur ser ditt liv ut?

Det är först hemma hos dig som dörren blir levande och kommer till sin rätt. Fundera därför över vilka ytterligare egenskaper du vill att din dörr ska ha. Hur går folk in och ut hemma hos dig? Springer barn ut och in? Då kan det exempelvis vara bra med en dörrbroms som minskar klämrisken. Vilket håll ska dörren öppnas åt? Vad finns utanför respektive innanför dörren? Sitter det fönster bredvid dörren? Om ja, hur används fönsterna och hur passar dörren ihop med dem? Ska själva dörren också ha ett fönster? Behövs sidoljus, ett tittöga, fler lås eller kanske ett digitalt lås? Tänk efter hur verkligheten ser ut hemma hos dig och vilka förändringar eller förbättringar du skulle vilja ha i samband med ditt dörrbyte.

3. Vad är viktigt för dig?

Sist men inte minst, fundera på vad som är viktigt för dig. Kanske ska dörren vara extra tålig mot ett rustikt friluftsliv på landet, stå emot tonåringens vredesutbrott eller hålla oinbjudna gäster borta genom ett larmsystem? Kanske vill du minska dina värmekostnader genom att skaffa en extraisolerad dörr? Med stora valmöjligheter inom funktion, säkerhet, personsäkerhet, brandklassning, ljudisolering och värmeisolering kan vi erbjuda en mängd tillval och tillbehör som personifierar din dörr, precis som du vill ha den.

Genom att kontakta oss eller genom att skapa din egen offert direkt här på vår hemsida skräddarsyr vi ditt dörrbyte enligt dina exakta önskemål. Vi gör det enkelt att få den dörr du drömmer om!

Reco