fbpx
Byta fönster med Doowin

Behöver du byta fönster och dörrar?

 • Fast offert som täcker allt.
 • Tryggt och enkelt, vi tar hela ansvaret från kontrollmätning till montage.
 • Egna, lokala hantverkare och din egen kontaktperson.
Upp till 40% rabatt på Elitfönster och Drutex!

Just nu erbjuder vi upp till 40% rabatt på fönsterkostnaden när du byter fönster med Doowin!

Erbjudandet gäller vid köp av fönster inkl. montering (exkl. tillval och tillbehör) enligt nedan:

 • Vi tar hand om allt. Så du kan göra annat
 • 40% rabatt vid köp av minst 6 fönster inkl. montage
 • 35% rabatt vid köp av 1-5 fönster inkl. montage

Räntefri delbetalning

Räntefri delbetalning med Doowin

För dig som vill ha ett mer flexibelt betalningsalternativ erbjuder vi möjlighet till räntefri delbetalning i upp till 36 månader.

Läs mer

Prisgaranti

Prisgaranti med Doowin

Har du fått ett bättre pris hos en annan leverantör? Vi matchar priset mot uppvisande av offertunderlag!

Se fullständiga villkor
Att byta fönster

På Doowin hjälper vi dig med hela ditt fönsterbyte från kostnadsfri rådgivning till komplett installation!

Har du gamla fönster är ett fönsterbyte fördelaktigt! Du vinner på att byta till nya fönster med lång hållbarhet och moderna funktioner. Förutom att nya fönster bidrar till ett finare hus, höjer du dessutom värdet på ditt hus och är därför en långsiktig investering. Med nya fönster får du även lägre energikostnader eftersom moderna fönster har bättre värmereglering och det krävs inte lika mycket uppvärmning i huset. Klimatet inomhus blir dessutom mer behagligt både sommartid och vintertid!

 

Sortiment

Det finns många olika sorters fönster med olika funktioner och design. Ett fönsterbyte är en investering i din fastighet. Därför samarbetar vi endast med de absolut bästa fönstertillverkarna för att du ska få fönster av hög kvalitet och för att du ska hitta de perfekta fönstren för just dina behov och önskemål.

Elitfönster

Elitfönster är Sveriges största tillverkare av träfönster för det svenska klimatet. Med snart 100 års erfarenhet tillverkar de både moderna och klassiska fönster som passar perfekt till alla olika sorters hus. Elitfönster har funnits sedan 1924 och deras produkter håller alltid högsta klass och garanterar lång hållbarhet. Vill du veta mer kan du läsa om Elitfönster under våra produkter.

Drutex

Drutex är Europas största tillverkare av PVC-fönster och tillverkar fönster i hög kvalitet till attraktiva priser. Fönster från Drutex kräver minimalt underhåll och är anpassade för den svenska marknaden. Drutex erbjuder modern och hållbar design som passar perfekt för den som letar efter funktionella och underhållsfria fönster. Läs mer om fönster från Drutex!

Så tycker våra kunder om oss

Byta fönster med Doowin – Steg för steg

Kostnadsfritt hembesök 
inför ditt fönsterbyte

Vid ett kostnadsfritt hembesök kommer en av våra lokala fönsterexperter hem till dig för kontrollmätning och rådgivning. Vi hjälper dig att välja rätt fönster utifrån dina behov, budget och önskemål. Därefter får du en offert där allt ingår!

Offert

Efter hembesöket får du en offert baserad på det ni kommit överens om under hembesöket. Offerten är fast och täcker allt. Sedan är det bara att luta dig tillbaka och låta oss ta hand om resten.

Monterat & klart!

Våra egna, lokalt anställda hantverkare sköter leverans och montering. Vi tar hela ansvaret för installation och efterkontroll. Du kommer ha en och samma kontaktperson från hembesök till färdigställande för att du ska känna dig trygg och allt gå smidigt till.

Efterkontroll

Efter monteringen gör vi en gemensam efterkontroll tillsammans med dig och säkerställer rätt kvalitet och slutresultat. Nu är allt klart och du kan njuta av dina nya fönster!

Redo att få veta lite mer?

Vi hjälper dig genom hela projektet!

Boka ett hembesök med en av våra fönsterexperter för att ta
reda på vilka möjligheter som finns hemma hos dig.

Fördelar med fönsterbyte

Med nya fönster kommer många fördelar! Här listar vi några av dessa fördelar.

 • Moderna funktioner

Nya fönster har en rad funktioner som gamla fönster inte har. Moderna fönster underlättar din vardag och gör underhållet enklare och smidigare. För att bara nämna några. Vi hjälper dig att välja rätt fönster utefter dina behov och önskemål.

 • Bättre inomhusklimat

Med nya fönster får du bättre värmereglering och därmed bättre inomhusklimat. På sommaren isolerar moderna fönster från värmen utifrån och bidrar till ett svalare hem. Under de kallare månaderna på året stannar värmen kvar inomhus, kallras försvinner och du får ett behagligt inomhusklimat och håller samtidigt uppvärmningskostnaderna nere. Om det finns behov för bättre ventilation i huset ser vi till att komplettera de nya fönstren med detta. 

Med nya fönster finns det alltså många fördelar; ett bättre inomhusklimat, bli av med kallras och kalla golv, minskad elförbrukning och ett tystare hem.

 • Mindre energiförbrukning

Med moderna fönster blir din energiförbrukning lägre. Värmen stannar kvar inne, du blir av med kallras och kalla golv och får därav en högre komfort samtidigt som du gör en god insats för miljön och din plånbok!

 • Värdeökning på ditt hus

Nya fönster bidrar till ett högre värde på ditt hus. Mäklare och eventuella köpare värdesätter ofta nya fönster och dörrar högt och gynnar dig vid en eventuell försäljning längre fram. Därför kan du alltid se ditt fönsterbyte som en långsiktig investering!

 • Husets karaktär och utseende

Fönster täcker ofta stora ytor av ett hus och bidrar till husets karaktär och utseende, därför är nya fönster ett sätt att ibland förändra och förbättra husets utseende. I de allra flesta fallen är det ytterst viktigt att behålla husets karaktär, utseende och estetik, men minska energibehov och uppvärmningskostnader och samtidigt öka komforten. Hos oss på Doowin finns fönster för alla tänkbara behov. Vi hjälper dig alltid välja rätt – från standardlösning till en mer skräddarsydd lösning.

Showroom Välkommen till våra Showrooms!

Behöver du inspiration eller hjälp för att kunna ta rätt beslut? Vill du se och testa hur fönstren fungerar och vilka tillval som är möjliga? Vår kunniga och erfarna personal hjälper dig alltid!

Vi finns på flera platser runtom i Sverige. Gå in på våra lokala sidor för att hitta ett Showroom nära dig!

Vi på Doowin hjälper dig genom hela processen. Vi kan även hjälpa dig att boka in ett kostnadsfritt hembesök inför ditt fönsterbyte.

Vanliga frågor om fönsterbyte

Vad innebär två- eller treglasfönster?

Idag är treglasfönster standard vid en installation av nya fönster. Den stora skillnaden mellan tvåglasfönster och treglasfönster är antalet glas som sitter i isolerrutan. I ett tvåglasfönster finns det två glas med en luftspalt emellan, medan i ett treglasfönster sitter det tre glas och det har därmed två luftspalter. Luftspalterna är viktiga och påverkar både fönstrets isolerings- och ljudreduceringsförmåga. Med treglasfönster blir huset bättre isolerat och sänker husets u-värde. På så sätt kan man ha större glaspartier utan att det blir en energitjuv i hemmet.

Hur mycket energi kan man spara på att byta fönster?

Upp till 35% av husets värme försvinner genom dåliga och äldre fönster. Exakt hur mycket varierar beroende på vilken typ av fönster som idag är installerade i huset och fastigheten.

Ett svenskt standardhus med ca 25 m2 fönsteryta kan göra en besparing på mer än 5000 kWh/år om man byter från gamla kopplade tvåglasfönster med 3,0 i u-värde till nya, moderna treglasfönster med 0,9 i u-värde. Med ett elpris på 250 öre/kwh kan man i samma exempel spara hela 15 000 kr/år.

Över tid gör detta att återbetalningstiden på fönster blir allt kortare – samtidigt som man får ytterligare fördelar i form av bättre komfort, blir av med kallras och drag, bättre funktion och finare utseende.

Vad ingår när vi utför ett fönster- och dörrbyte?

Kort sagt allting. Så snart du tar kontakt med oss sköter vi kontrollmätning, hjälper dig välja rätt typ av fönster och dörrar och sköter hela beställningen till leverans av fönster, till installation och montage samt färdigställande av våra helt egna, lokalt anställda hantverkare. Vi gör dessutom alltid en efterkontroll innan jobbet är helt färdigt för att nå bäst slutresultat.

Vi lämnar dessutom alltid 10 års garanti på vårt montage samt goda garantier från våra leverantörer.

Hur lång leveranstid har ni?

Det varierar beroende på vilken leverantör av fönster och dörrar man som kund väljer, men generellt har våra leverantörer en leveranstid på 8-12 veckor. I genomsnitt levererar vi ett färdigt fönsterbyte på mellan 10-15 veckor från beställning till leverans och färdig installation.

Hur kommer man enklast i kontakt med er?

Det gör du via vår hemsida genom att be om att bli uppringd, själv kontakta oss via telefon, mail eller genom ett besök till en av våra lokala utställningar.

Reco