fbpx

VELUX – Låt ljuset flytta in!

Velux har i över 80 år utvecklat och producerat takfönsterlösningar. Med Velux takfönster får du mer än bara fönster – tack vare genomtänkta funktioner och klipska finesser ger du ditt hem ett fullgott inneklimat. Mer ljus, och mer liv!
Skapa ljus och rymd i ditt hem

Med innovativa lösningar, noggrann detaljrikedom och en kompromisslös kvalitet tillverkar VELUX takfönster och takfönsterkupoler med en nordiskt anpassad design. VELUX produkter är designade för att öka mängden ljus och effektivisera den naturliga ventilationen med ljusa, öppna och fräscha hem som resultat.

Tillgången till ljus och frisk luft har en avgörande betydelse för hur vi mår och fungerar. Med ett takfönster från VELUX för du in detta i ditt hem och skapar dessutom mer rymd och en mer behaglig och trivsam milö. Ett takfönster ger alltså ett bättre och hälsosammare inomhusklimat i ditt hem.

Välj nordisk kvalitet när du köper takfönster

VELUX är med sin långa erfarenhet marknadsledande när det gäller dagsljus och frisk luft. Med sina takfönster har de i mer än 80 år skapat bättre boendemiljöer för människor över hela världen och har lösningar för alla typer av tak – även för vårt nordiska klimat och tuffa förhållanden. Alla VELUX takfönster är utrustade med lågenergiglas, med härdat glas på utsidan och laminerat glas på insidan, vilket ger ett betryggande skydd mot yttre påverkan och extrema väderförhållanden. Det minskar också oljud som kommer utifrån från t. ex. regn, trafik och vardagsbuller. Tack vare den smutsavvisande beläggningen kan du lägga mindre tid på rengöring och mer tid på att njuta av utsikten. VELUX takfönster har dessutom en vattenavvisande beläggning som håller rutan klar genom att reducera mängden dagg som bildas på utsidan av glaset.

Takfönster som passar alla hem

I vårt stora utbud av VELUX finns ett takfönster eller takfönsterkupol för alla typer av hem. Vi på Doowin erbjuder en mängd olika modeller, storlekar, betjäningsmetoder och invändiga finishar som ger dig möjlighet att göra det bästa av ditt projekt. Med innovativa lösningar, noggrann detaljrikedom och en kompromisslös kvalitet tillverkar VELUX takfönster och takfönsterkupoler med en nordiskt anpassad design; produkter som är byggda för att hålla i många, många år.

Takfönsterinspiration med VELUX

VELUX har låtit ljuset flöda sedan 1941. Det betyder inte bara att det inom företaget finns en lång erfarenhet och expertis utan också att deras takfönster finns i väldigt många olika hus, moderna som klassiska, som du enkelt kan hämta inspiration ifrån. Följ länken nedan för att se hur några hustillverkare har gjort och få inspiration till dina egna val av takfönster. Vem vet, med lite tur skickar du in bilder på dina färdigmonterade takfönster till oss, så att ditt val kan inspirera någon annan?

Doowin erbjuder hela VELUX sortiment av takfönster och takfönsterkupoler!

 • Topphängt takfönster med manuell öppning

  VELUX topphängda takfönster manövreras med ett elegant handtag nedtill. De ger en obruten utsikt över omgivningarna och maximerar mängden dagsljus som kan släppas in. Vi rekommenderar topphängda takfönster om du måste eller vill placera dina fönster i till exempel samband med en hög stödbensvägg.

  Läs mer om topphängda takfönster här.

 • Pivåhängt takfönster med manuell öppning

  Ett pivåhängt takfönster är enkelt att manövrera även i möblerade ytor. Tack vare den innovativa griplisten kan fönstret monteras lägre än ett motsvarande topphängt takfönster, vilket ger en strålande utsikt både när du står och när du sitter. Vi rekommenderar pivåhängda takfönster om du måste eller vill placera fönstret i till exempel rum med låg takhöjd eller där du önskar en bättre utsikt över omgivningarna.

  Läs mer om pivåhängda takfönster här.

 • Pivåhängt takfönster med elektrisk öppning

  VELUX INTEGRA® är ett takfönstersystem med fjärrstyrd manövrering som ger dig full kontroll över ditt eget inneklimat. Med ett enkelt klick på fjärrkontrollen kan du öppna och stänga dina takfönster – en automatik som gör ditt liv enklare och bekvämare, och du får ett friskare hem på köpet!

  Läs mer om pivåhängda takfönster med elektronisk öppning här.

 • Pivåhängt takfönster med solcellsdriven öppning

  Med VELUX INTEGRA® Solar styrs dina takfönster med hjälp av solenergi. Du öppnar och stänger dem enkelt med ett klick på medföljande fjärrkontroll. Du slipper elektriker, kabeldragning och dryga elkostnader. Solcellen laddar automatiskt det inbyggda batteriet i alla väder.

  Läs mer om pivåhängda takfönster med solcellsdriven öppning här.

 • Takfönsterkupoler med välvt glas

  Takfönsterkupolen är en stilren och innovativ lösning med ett svagt välvt glas. Tack vare det välvda glaset har takfönsterkupolen en naturlig vattenavrinning som minskar underhåll och gör så att vatten, löv samt annan smuts försvinner från glaset yta. Välj mellan en fast eller fjärrstyrd takfönsterkupol för ett bättre inomhusklimat.

  Läs mer om takfönsterkupoler med välvt glas här!

 • Takfönsterkupoler med plant glas

  En iögonfallande planglaslösning för platta tak! Ett klassiskt VELUX fönster för platta tak levereras med en kupol, men den nya planglaslösningen för platta tak har en elegant integrerad 4 mm härdad glasruta.

  Läs mer om takfönsterkupoler med plant glas här!

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter, så kontaktar din lokala Doowin-enhet dig för att boka in tid och plats för ett möte inom kort!

Reco