fbpx
Bygg uterum med Doowin

Njut av alla årstider med ett uterum

  • Fast offert som täcker allt.
  • Tryggt och enkelt, vi tar hand om allt från kontrollmätning, offert till färdig installation.
  • Egenanställda hantverkare och projektledare som är med dig hela vägen.
Bygg uterum med Doowin

När hösten är på väg kan det vara härligt att kunna förlänga sommaren och vistas nära naturen oavsett väder. Med ett uterum kan du njuta av alla årstider och se trädgården förvandlas från sommar till höst. Vi på Doowin hjälper dig att skapa ett uterum som passar just dig och dina behov!

 

Olika slags uterum

När det kommer till uterum finns det några olika lösningar att välja mellan beroende på vad som passar ditt hus och din tomt, men självklart även dina önskemål och preferenser. Vi erbjuder inglasad altan, fristående uterum och vinterträdgård. Beroende på hur du vill utforma ditt uterum kan du installera endast fasadpartierna eller bygga ett komplett uterum med byggritningar, stomme, kanaltak och glaspartier. Vi hjälper dig även att bygga altan som grund om du önskar. Alla uterum kan anpassas till olika årstider i isoleringsgrad beroende på vilket som passar dig bäst. Oavsett vilket slags uterum du vill ha så hjälper vi på Doowin dig att hitta rätt!

Inglasad altan

En inglasad altan kan även kallas för ett fasadmonterat uterum, vilket innebär att en altan finns i anslutning till huset som sedan glasas in. Denna typ av uterum är den vanligaste och är mindre isolerad i jämförelse med exempelvis en vinterträdgård, vilket innebär att det blir kallt på vintern. Du kan välja isoleringsgrad utefter dina önskemål och vilka årstider du vill att din altan ska vara anpassad för.

Fristående uterum

Fristående uterum är ett uterum som inte är i anslutning till ditt hus utan kan placeras någon annanstans på din tomt. Ett fristående uterum kan exempelvis fungera som ett fint lusthus mitt på tomten eller som poolhus. Uterummet kan både vara isolerat som en vinterträdgård eller mindre isolerat som ett vanligt uterum. Enda skillnaden är att det inte står i anslutning till huset.

Vinterträdgård

Vinterträdgården är ett populärt alternativ för dig som vill få mer boyta och plats i hemmet! För dig som vill kunna vara nära naturen året om utan att behöva frysa är en vinterträdgård perfekt. Den stora skillnaden mellan ett uterum och en vinterträdgård är isoleringen. En vinterträdgård är ett isolerat uterum, som står emot kyla och är vinteranpassad, fungerar alltså som ett vanligt rum året om. Ett sådant uterum ger dig möjlighet att njuta av alla årstider inomhus. På sommaren kan du även lägga till olika lösningar för att förhindra att uterummet blir för varmt, bland annat finns persienner eller plisségardiner som håller vinterträdgården sval under varmare årstider. En vinterträdgård kan både vara i anslutning till huset eller ett fristående uterum.

Uterumspartier och uterum med komplett stomme

Vi erbjuder både separata uterumspartier samt uterum med komplett stomme. Separata uterumspartier passar perfekt till dig som har ett befintligt uterum med stomme men vill byta ut partier eller hela uterummet exklusive stommen. Ett uterum med komplett stomme innebär att det medföljer en tillkapad och färdig stomme tillverkad i limträ från Halle. Detta alternativ passar perfekt för dig som vill bygga ett helt nytt uterum. Uterummet kan monteras mot fasad eller som ett fristående uterum.
Fördelar med uterum

Fördelarna med ett uterum är många! Utöver att det är en snygg tillbyggnad till huset ger det även större boyta, ökat fastighetsvärde och komfort. Uterum kan både byggas för dig som privatperson eller annan fastighetsägare.

  • Större boyta

Genom att bygga ett uterum eller en vinterträdgård utökar du din boyta eller arbetsyta. Detta är den mest uppenbara fördelen. Du kan enkelt förvandla ditt uterum till ett extra vardagsrum, vinterträdgård eller poolhus.

  • Ökat fastighetsvärde

Förutom de uppenbara fördelarna som nämnts ovan ger även ett uterum ett ökat fastighetsvärde. Du kan njuta av ditt uterum under tiden du bor kvar men du kan även se uterummet som en långsiktig investering. Precis som ett nyrenoverat badrum, moderna fönster eller pool, ger även uterummet ett ökat värde på ditt hus när det väl är dags att flytta och sälja. Uterummet fungerar som ett bra försäljningsargument!

  • Komfort

Ditt uterum kan förvandlas till exakt det du vill att det ska vara! Vädret i Sverige kan vara lite oförutsägbart, men med ett uterum kan du njuta av utomhusmiljöer trots dåligt väder. Vi hjälper dig att bygga ett uterum utefter dina behov och önskemål.

Sortiment

Vi på Doowin samarbetar med vår leverantör Halle när det kommer till uterum. Halle System tillverkar uterum, vikpartier och skjutpartier och erbjuder en mängd olika lösningar till ditt uterum. Halle System grundades på 1960-talet och är idag den ledande tillverkaren av uterum. Sortimentet genomsyras av hantverk, kvalitet och ett stort engagemang från medarbetarna som gör produkterna överlägset bäst i form, design och kvalitet.

Sortimentet består av allt ifrån enkla inglasningar till avancerade vinterträdgårdar och fasadsystem. Det finns även uterum som byggsatser i färdiga mått och möjlighet att specialbygga uterum i alla dess utföranden. Doowin erbjuder dig hela Halles sortiment och du får därigenom möjlighet att välja uterum utifrån dina personliga preferenser för att sedan bygga din egna oas anpassad för alla olika årstider, om du så vill. På Halles hemsida finns ett verktyg som tillåter dig att bygga upp ditt eget uterum så som du vill ha det, därefter får du ritningar på ditt uterum.

Bygga uterum med Doowin – Steg för steg

Kostnadsfritt hembesök

 
Första steget mot ditt nya uterum är hembesöket där vår lokala expert kommer hem till dig och kontrollmäter. Vi hjälper dig med att välja rätt uterum utifrån dina behov, förutsättningar och önskemål. Kort efter hembesöket får du en offert där allt ingår!

Offert

 
Offerten får du kort efter hembesöket! Offerten täcker allt och är baserad på det vi kommit överens om. Efter detta steg kan du luta dig tillbaka och låta oss sköta resten!

Monterat och klart!

 
Våra egna hantverkare sköter hela installationen av uterummet från leverans till montering. För att du ska känna dig trygg genom hela processen, och för att allt ska gå så smidigt som möjligt, har du alltid en och samma kontaktperson från hembesök till färdigställande.

Efterkontroll

 
Nu är det nästan klart! Efter montering utför vi alltid en gemensam efterkontroll tillsammans med dig där vi säkerställer att rätt kvalitet och slutresultat har levererats.

Redo att få veta lite mer?

Vi hjälper dig genom hela projektet!

Boka ett hembesök med en av våra fönsterexperter för att ta
reda på vilka möjligheter som finns hemma hos dig.

Välkommen till våra showrooms

Besök ett av våra showrooms för att få inspiration och hjälp med ditt uterum! Doowin finns på flera platser i Sverige där vår kunniga personal ger dig möjlighet att kika på utbudet och känna på kvaliteten.

Välkommen in till oss för att kolla på utbudet, diskutera och boka ett kostnadsfritt hembesök. Vi på Doowin hjälper dig genom hela processen!

 

Hitta din närmsta utställning

Vanliga frågor om uterum

Kan man bygga uterum på trädäck?

Ja, det kan du, genom att bygga ett uterum på ditt trädäck gör du ytan mer användbar under större delen av året.

Får man glasa in altan utan bygglov?

Om du behöver bygglov eller inte, varierar från fall till fall. Det är byggnadsnämnden i din kommun som bedömer om just din inglasning kräver bygglov eller inte. Ska du däremot bygga ett helt nytt uterum i anslutning till huset eller fristående krävs oftast bygglov.

Kan man bygga uterum på en befintlig altan?

Många gånger ja, men ofta behöver man se över bärigheten på sin befintliga altan eller trädäck. Ofta är äldre altaner underdimensionerade och man behöver många gånger därför stärka upp stomme och bjälklag.

Reco