Att välja rätt fönster

Det är inte svårt att hitta rätt fönster

Det är inte svårt att hitta rätt fönster. I doowins fönstersortiment finns något för alla. Eftersom vi tror på bra kvalitet, trygghet och innovation har vi ett noga utvalt sortiment från Elifönster, Europas största och bästa fönsterleverantör.

Vilka fönster passar mig?

Att byta fönster är en stor investering! Men hur ska man veta vilka fönster som passar en själv och sitt hus? Vi på doowin har satt ihop några punkter som vi tycker är bra att tänka på när du funderar på att göra ett större fönsterköp:

1. Vad har du för typ av hus?

Fönster som passar en sekelskiftesvilla passar inte alltid ett modernt funkishus. Vilken hustyp man har styr alltså vilket fönster som passar bäst. Därför - för att göra det så enkelt som möjligt - har vi delat in vårt sortiment efter hustyper. Det har vi gjort både på offert direkt och i våra showrooms. Så när du skapar din offert här på hemsidan och skriver in din hustyp, får du alltså en rekommenderad fönsterserie av oss direkt. Bra va?

Bild från Elitfönster

2. Vart ska fönstret sitta och hur ska det kunna öppnas?

Vart fönstret ska sitta och hur det ska kunna öppnas är en viktig del när du köper fönster, eftersom det finns regler att förhålla sig till. Speciellt viktigt är det att följa de regler som gäller säkerhetsglas, då det gäller din och andras personsäkerhet. För att göra det så enkelt för dig som möjligt får du automatiskt rätt val av glas när du skapar din offert hos oss, här på hemsidan. Eftersom du måste uppge vart ditt fönster ska sitta, räknar vi helt enkelt ut vilket glas som behövs åt dig.

När det gäller hur du vill att fönstret ska öppnas kan det exempelvis vara bra med vridfönster på ovanvåningen, vilket underlättar putsning. Har du barn kan det vara bra att läsa igenom de krav som finns när det gäller barnsäkerhet, vilket du kan göra i Elitfönsters Fönsterbytarguide och Byggverkets byggregler, föreskrifter och allmänna råd. Känner du dig osäker? Ingen stress! Vi svarar på alla dina frågor! Bra att veta är också att du alltid kan lägga till eller ta bort saker i din offert, även i ett senare skede. Vi ser dessutom till att din offert följer alla regler under vårt hembesök hos dig!

Bild från Elitfönster

3. Vilket material och vilka tillbehör? Vad är viktigt för dig?

Då kommer vi till det roliga! Nämligen ditt fönsters design och unika egenskaper. Det är detaljerna som gör att ditt fönster både ser bra ut och gör maximal nytta i ditt hem. En stor del av ett fönsters känsla och karaktär sitter i materialet. Träfönster ger liv åt ditt hus, men behöver lite omtanke. Aluminiumbeklädda fönster skyddar utsidan och är nästintill underhållsfria.

Se dig omkring! Hur utsätts ditt hus för väder, vind, solljus, trafikbuller etc.? I vilket väderstreck sitter dina fönster? Kanske skulle du må bättre av fönster som inte påverkar inomhustemperaturen lika mycket? Behövs persienner och plisséer? Eller insynsskyddat och ljuddämpande glas? Vilken färg ska fönsterna ha?

Med vårt breda fönstersortiment från Elitfönster kan vi erbjuda dig en uppsjö av smarta och prisvärda lösningar som passar ditt hem, oavsett om du bor i ett modernt funkishus eller en klassisk sekelskiftesvilla. Genom att kontakta oss eller genom att göra din offert direkt snickrar vi ihop din offert, precis efter dina önskemål.

Gör det enkelt att få de fönster du drömmer om!