fbpx
Doowins Blogg

Uppgradera hemmet genom att montera takfönster

Upplever du att ditt hem känns mörkt och dunkelt? Då kan takfönster vara precis den rätta lösningen! Eller har du kanske redan takfönster men känner att det börjar bli dags att byta? Då kan du uppgradera ditt hem med nya moderna takfönster!

Takfönster är ett fantastiskt sätt att släppa in både mer solljus och frisk luft i ditt hem. Ett fönster som monteras i taket släpper in mycket mer solljus än ett fönster som är monterat på fasaden. Takfönster sprider ett behagligt ljus och adderar en naturlig rymd, samt förbättrar rummets miljö. En annan stor fördel som många kanske inte tänker på är att solljuset även ger värme i huset. Med dagens höga energikostnader kan du, genom att montera takfönster, få in gott om värmeenergi. När du väljer ett takfönster av hög kvalitet och ett så lågt u-värde som möjligt kan du i många fall till och med sänka inomhustemperaturen några grader.

Fördelar med att montera takfönster

Fördelar med att montera takfönster

Det finns många fördelar som kommer med att montera takfönster i nya moderna modeller. Här listar vi några av de främsta fördelarna!

Ett takfönster släpper in mer dagsljus och ger rummet en ny atmosfär

Det naturliga ljuset som släpps in av takfönster kan förvandla hela hemmet. När du får in mer dagsljus blir miljön hemma mer bekväm och behaglig. För att få in tillräckligt med dagsljus hemma bör fönsterytan i rummet vara minst 20% av golvytan. Genom att montera takfönster får du in maximalt med dagsljus, till och med upp till två gånger så mycket som med ett fasadfönster i samma storlek. Om du ska montera takfönster eller redan har takfönster men funderar på att uppgradera dessa, kan det vara bra att välja nya takfönster med tunnare fönsterbågar, för att släppa in maximalt med dagsljus.

Du kan få bättre inomhusmiljö genom att montera takfönster

En bra inomhusmiljö med naturligt ljus och bra luftkvalitet kan få dig att må bättre men kan även öka din koncentrationsförmåga. När du ska montera takfönster eller byta ut gamla takfönster är det ett perfekt tillfälle att lägga till moderna funktioner, såsom bättre isolering, ljudisolering, fjärrstyrning och funktioner för smarta hem. Med takfönster från VELUX kan du exempelvis välja takfönster med elektrisk öppning som drivs av en integrerad solcell. På så sätt är det också en smidig installation.. Med dessa uppgraderade takfönster får du en bättre inomhusmiljö som gör ditt hem mer energieffektivt.

Takfönster är slitstarka och kräver minimalt underhåll

Moderna takfönster är inte bara snygga och ger ditt hus ett fint yttre och bättre inomhusklimat, de är även slitstarka och kräver minimalt med underhåll. Nya takfönster har funktioner som exempelvis smutsavvisande glas och inbyggd ventilation. Det krävs också väldigt lite underhåll för att hålla dina takfönster i bra skick.

Att montera takfönster behöver inte vara en komplicerad process

Att montera takfönster eller byta ut gamla mot nya behöver inte vara en komplex process som många tror, även om dessa fönster ofta är mer utsatta för väder och vind än vanliga fasadfönster. Genom att ta hjälp av professionella fönstermontörer blir monteringen av ditt takfönster färdigt samma dag! På Doowin har vi kunniga montörer med lång erfarenhet och våra fönsterexperter hjälper dig hela vägen med ditt takfönster! Vi är dessutom certifierade takfönsterspecialister av Velux sjävla, och utbildas kontinuerligt av VELUX. Vi kan därför vara säkra på att vi alltid levererar högsta kvalitet -snabbt och effektivt!

När ska man byta takfönster?

När ska man byta takfönster?

Takfönster brukar vanligtvis hålla i ungefär 20 till 30 år, men du kan behöva byta ut ditt takfönster tidigare om:

  • Ditt takfönster är skadat och inte går att laga, eller om det läcker.
  • Glaset inte längre är klart eller om det har blivit vattenskadat.
  • Takfönstret har förlorat sin isoleringsförmåga.
  • Du upptäcker missfärgningar eller sprickor i fönsterrutan.
  • Rummet behöver mer dagsljus och det är dags att uppgradera ditt takfönster.

Kom ihåg att ta hand om ditt takfönster, och se till att underhålla det om det behövs. Skulle det finnas behov av att byta takfönster så kan man göra det året runt, och det behöver inte utföras samtidigt som ett takbyte. Oavsett om det sker i samband med ett takbyte eller inte, så ser vi på Doowin alltid till att det installeras på ett korrekt sätt, och matchar ditt takmaterial på allra bästa sätt. Vi kan även hjälpa dig att installera helt nya takfönster, även om det inte redan sitter monterat något idag.

Tänk utanför boxen när du ska välja takfönster

Tänk utanför boxen när du ska välja takfönster

När det gäller takfönster finns det många olika varianter att välja mellan. Förutom att hitta rätt modell för ditt hem, kan du även välja mellan olika material, funktioner och speciallösningar. Kanske har du alltid drömt om ett stort kupolfönster eller en takbalkong för att ta tillvara på din fina utsikt och maximera ljusinsläppet i ett rum med färre fönster?

I många fall kan du enkelt uppgradera ditt hem genom att installera takfönster eller genom att helt enkelt uppgradera dina gamla takfönster till en nyare modell i samma storlek. Dagens moderna takfönster har inte bara bättre egenskaper, utan är även en välkommen uppgradering som gör hemmet mer tilltalande. Det finns en mängd olika modeller och alternativ att överväga när du går i tankarna att byta ut eller installera nya takfönster. Du kan enkelt ge dina rum en helt ny atmosfär genom att installera nya och moderna takfönster med bättre ljusinsläpp och bättre funktioner.

Sammanfattning

Funderar du på att installera takfönster? Då finns det många olika sätt att uppgradera ditt hem på, i samband med att du monterar takfönster! Förutom att du kan välja mellan olika modeller, material, funktioner och speciallösningar kan du även tänka utanför boxen. Uppgradera ditt hem med ett kupolfönster eller en takbalkong, eller varför inte utöka antalet takfönster? Passa på att släppa in mer naturligt ljus och bidra till en bättre inomhusmiljö genom att montera nya moderna takfönster.

Vill du ha hjälp med att byta ut eller installera nya takfönster? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Reco