fbpx
Fönster- och dörrbyte med Doowin

Behöver din BRF eller fastighet hjälp med fönster- eller dörrbyte?

Börjar det bli dags att byta fönster eller dörrar? Det finns många fördelar med att byta till nya fönster och dörrar, bland annat ökar värdet på fastigheten och energiförbrukningen minskar. Vi på Doowin hjälper dig som fastighetsägare eller bostadsrättsförening genom hela processen från kontrollmätning till färdig installation.

Om Doowin

När det är dags för ett fönster- eller dörrbyte kan frågorna vara många och utmaningarna flera. När du anlitar oss på Doowin får du en personlig helhetsleverantör, och vi tar oss an både små och stora projekt.

För att underlätta processen är vi på Doowin med er från första kontakt. Vi sköter all kontakt med våra leverantörer och säkerställer att rätt krav uppfylls i allt från energiförbrukning till bullerdämpning och funktion. Vi agerar rådgivande genom hela projektets gång och sköter allt från planering, leverans, utförande och efterkontroll.

Vår erfarna och kunniga lokala personal hanterar projektet tillsammans med dig som kund — från första kontrollmätning till utförande av våra egenanställda hantverkare.

Med lång erfarenhet och stor kunskap levererar vi smidiga märkesoberoende lösningar. För oss är inget projekt för omfattande eller för litet — vi erbjuder byten av enstaka ytterdörrar och entrépartier till totallösningar i större fastigheter med byten och montage av fönster, takfönster, lägenhetsdörrar och balkongdörrar.

Vi tycker att det ska vara enkelt, tryggt och prisvärt att byta fönster och dörrar. Därför har vi tagit fram ett unikt koncept för monteringslösningar av dörrar och fönster i privata fastigheter och bostadsrättsföreningar, där vi tar ett helhetsansvar från första kontakt och kontrollmätning till utförande med våra egenanställda hantverkare och projektledare som hanterar hela projektet. I vårt lokala showroom träffas vi och tittar på de produkter ni önskar. Här kan vi även hålla gemensamma träffar för beslutfattare för att få en bra bild av de olika produkter och funktioner som väljs. Med Doowin är du garanterad trygghet, kvalitet och marknadens bästa kundupplevelse. Vi är din lokala fönster- och dörrexpert!

Fördelar med fönster- och dörrbyte
  • Energieffektivisering

Visste du att upp till 35% av fastighetens värme går förlorad via dåliga fönster? Just därför är det så viktigt att energieffektivisera våra fastigheter. Det finns många fördelar och starka argument för att byta fönster, dörrar och takfönster. Med nya fönster krävs mindre uppvärmning i fastigheten eftersom moderna fönster har bättre värmereglering, vilket leder till minskade energikostnader.

  • Komfort

Inte bara gör du en god insats för en hållbar framtid genom att energieffektivisera din fastighet, man höjer samtidigt komforten för de boende genom minskat kallras, kalla golv, minskat uppvärmningsbehov och fönster som faktiskt fungerar.

  • Ökat fastighetsvärde

Utöver energieffektivisering och komfort höjer du även värdet på fastigheten genom att byta fönster och dörrar. Ett väl utfört fönsterbyte är en god och långsiktig investering med kort återbetalningstid som också ökar värdet på er fastighet.

Leverantörer

Ett stort sortiment av svensktillverkade produkter av kompromisslös kvalitet. Genom ett brett nätverk av knutna leverantörer har vi på Doowin garanterat alla de produkter som er fastighet kräver: allt från takfönster, fönster, altandörrar och lägenhetsdörrar till skräddarsydda entrépartier, ytterdörrar, säkerhetsdörrar, brand- och ljudklassade dörrar och även ståldörrar för exempelvis källare. Med ett sortiment av fönster och dörrar från välkända och efterfrågade svenska tillverkare erbjuder vi kompletta kvalitetslösningar för både renovering och nybyggnation.

Elitfönster

Elitfönster är Sveriges bästa fönstertillverkare och Europas största leverantör av svenska kvalitetsfönster. Med mer än 97 års gedigna kunskaper tillverkar Elitfönster produkter som står emot vårt svenska klimats utmaningar, med detaljer som garanterar dig hållbarhet i över 30 år. Elitfönster är
idag landets mest populära fönster — både bland kunder och hantverkare.

Drutex

Drutex är Europas största tillverkare av PVC-fönster! De levererar fönster i hög kvalitet till attraktiva priser. För dig som letar efter fönster som kräver minimalt underhåll och är anpassade för den svenska marknaden är Drutex perfekt! Drutex erbjuder modern och hållbar design som passar perfekt för den som letar efter funktionella fönster med lång livstid.

Halle

Halle tillverkar skjutpartier, vikpartier och kompletta uterum med hög kvalitet för alla väder och årstider i Laholm på den halländska västkusten. De erbjuder allt från enkla inglasningar till mer avancerade fasadinstallationer, uterum och vinterträdgårdar.

VELUX

VELUX har i över 80 år utvecklat och producerat takfönsterlösningar som präglas av både uppfinningsrikedom och jordnära expertis. De erbjuder ett brett sortiment med kvalitativa och hållbara fönsterlösningar som klarar alla typer av tak och som står pall för bistra klimat och tuffa förhållanden.

Diplomat

Diplomat förenar ny teknik med hantverkskonst i en av Europas modernaste dörrfabriker i småländska Bankeryd. Diplomat tillverkar dörrar som är rustade för vårt nordiska klimat och som håller vad dem lovar. Svensktillverkade kvalitetsdörrar som både passar in, sticker ut och tilltalar alla olika tänkbara personligheter och livsstilar — en dörr för alla, helt enkelt!

SnickarPer

SnickarPer har sedan 1935 tillverkat massiva trädörrar av fantastisk kvalitet för såväl inomhus- som utomhusbruk. Föreataget kombinerar ett traditionellt hantverk som gått i arv genom generationer med ett innovativt och modern formspråk. Resultatet är vackra och hantverksmässiga ytterdörrar som tål de tuffaste av påfrestningarna — både idag, imorgon och i framtiden.

Lurs

Lurs erbjuder kvalitet och gediget hantverk från Västkusten sedan 1948. Lurs levererar handbyggda dörrar för alla väder, i huvudsak till den svenska marknaden och även den norska. Fokus ligger på att skapa dörrar av utomordentligt hantverk, högsta kvalitet och tålighet. De har ett brett sortiment av dörrar med höga krav på design till konkurrenskraftiga priser.

Classic Doors

Classic Doors sammanför svensk design med innovativ teknik. De vackra och säkra garageportarna och ståldörrarna är tillverkade med noggrannhet för hög kvalitet och omsorgsfulla detaljer — ett arbete som lägger grunden för varaktighet och som förklarar hur Classic Doors produkter är testade i Sverige med en hållbarhet på över 30 år.

Sapa

Sapa grundades 1963 i Småland i Sverige. De erbjuder produkter med skandinavisk design som kombineras med arkitektur, användarvänlighet, effektivitet och prestanda. De skapar enkla lösningar som är praktiska och skräddarsys efter varje individ och varje enskilt projekt.

Så tycker våra kunder om oss

Byta fönster och dörrar med Doowin – steg för steg

Kostnadsfri kontrollmätning inför ditt fönster- och dörrbyte

 
Det första steget vid ett fönster- eller dörrbyte är en genomgång på plats med kontrollmätning och behovsanalys. Detta innebär att våra lokala fönster- och dörrexperter kommer till fastigheten för ett förutsättningslöst platsbesök med genomgång av era önskemål och tankar samt rådgivning.

Offert

 
Efter ett första platsbesök och kontrollmätning skickar vi en offert som täcker allt baserat på det vi kommit överens om. Offerten får du snabbt efter besöket och sedan kan du luta dig tillbaka och låta oss sköta resten!

Monterat & klart!

 
Vi på Doowin tar hela ansvaret från leverans och montering till installation och efterkontroll. Vår erfarna och kunniga lokala personal hanterar projektet tillsammans med dig som kund — från första kontrollmätning till utförande av våra egenanställda hantverkare. Det är viktigt för oss att du som kund känner dig trygg genom hela processen och att allt går smidigt, därför har du en och samma kontaktperson genom hela fönster- och dörrbytet!

Efterkontroll

 
När allt är monterat och klart utför vi en gemensam efterkontroll tillsammans med dig. Besiktningen är till för att se att alla krav uppnåtts och för att säkerställa att rätt slutresultat och kvalitet har levererats. Vid behov utför vi även en gemensam slutbesiktning tillsammans med oberoende besiktningsman.

Redo att få veta lite mer?

Vi hjälper dig genom hela projektet!

Boka ett hembesök med en av våra fönsterexperter för att ta
reda på vilka möjligheter som finns hemma hos dig.

Välkommen till våra showrooms

Du är välkommen att besöka våra showrooms som finns på flera platser i Sverige. Genom att besöka oss kan du få inspiration och hjälp att välja rätt fönster och dörrar. Ibland hjälper det att få känna på produkterna och se hur de fungerar. På plats i våra showrooms finns vår erfarna och kunniga personal för att hjälpa dig!

Vill du titta på vårt utbud, diskutera fönster- och dörrbyten eller boka en kostnadsfri kontrollmätning? Välkommen till oss på Doowin!

Reco