fbpx

Dörrar A-Ö

B

Brandklassad dörr

Om du söker en typgodkänd brandcellsgräns kan vi på Doowin erbjuda brandklassade dörrar i utförande EI30. Det innebär ett skydd som gör att dörren kan stå emot sticklågor och heta gaser i minst 30 minuter utan att föremål antänds på andra sidan dörren. Finns som tillval för alla täta dörrar och vissa med glas.

D

Dubbla färger

Tvåfärgsmålning – en kulör på utsidan och en kulör på insidan av dörren.

Dörrbroms

Undvik skador på dörr, hus och personer med en dörrbroms. Dörrbromsen minskar risken för klämskador och ser till att dörren inte kan blåsa upp.

Dörrhandtag

Dörrhandtaget används för att öppna och stänga dörren. Vi på Doowin erbjuder tillsammans med vår leverantör Miller en mängd olika handtag att välja mellan.

Dörrstopp

En dörrstopp förhindrar att en dörr råkar smälla in i väggen vilket kan skapa fula märken.

Dörrstängare

Dörrstängare med självstängande funktion ger en hög grad av säkerhet i dörrmiljön genom att hindra dörren från att oavsiktligt lämnas öppna. Passar för alla typer av ytter-, inner och branddörrar, där en säker och kontrollerbar stängning behövs.

F

Färger

Våra ytterdörrar finns i vit som standardfärg samt grå, grön, blå och röd som tillval. Vi erbjuder även möjligheten för våra kunder att välja en kulör enligt valfri NCS- eller RAL-färg. Vi kan också erbjuda kulörer i sablé (yta med struktur) och mörka kulörer med mattlackerat utförande.

G

Glas

Våra ytterdörrar har 3-glas isolerglas i fem olika standardutföranden. Dessa är Klarglas, Frostat glas, Cotswoldglas, Katedralglas och Rökfärgat glas. Som tillval finns även lamell, härdat, superenergi, solskydd och specialslipat glas.

Gångjärn

Gångjärnen är de beslag som gör att dörren kan rotera, öppnas och stängas utan svårighet. De finns som blanka, vita, mässingfärgade, rostfria och svarta. Dessutom finns dolda gångjärn som ger dörren ett exklusivt och sparsmakat utseende. Med dolda gångjärn höjs även säkerheten eftersom tapparna är helt oåtkomliga från utsidan.

I

Inåtgående dörr

En dörr som öppnas inåt.

L

Ljudklassad dörr

I bullriga omgivningar finns ofta ett behov av att stänga ute ljud för en behagligare hemmiljö. Hos oss kan du beställa ljudklassade dörr som stänger ute oljud, upp till RW35 dB. Tillvalet finns till alla våra täta ytterdörrar.

Lås

Låset är en viktig del av din dörr och ska vara både säkert och funktionellt. Vanligast förekommande är att låset låses upp med nyckel med vi på Doowin erbjuder även olika elektroniska lås.

M

Modulmått

Modulmåttet är själva hålet I väggen. Karmens yttermått är 15 mm mindre på bredd och höjd. Detta för att kunna justera och dreva (isolera) karmen. Modulmått 10×21 = 1000mm x 2100 mm. Tillsammans med Diplomat kan vi tillverka ytterdörrar med begränsade specialmått mot pristillägg.

P

Personsäkerhet

Alla våra dörrar är försedda med personsäkerhetsglas enligt regler och anvisningar från BBR och MTK för att undvika skärskador vid eventuell olycka. Din ytterdörr är antingen försedd med härdat glas in- och utvändigt eller ett 6 mm-glas på mindre rutor.

S

Sidoljus

En ytterdörr kombineras ofta med ett sidoljus på sidan om dörren som släpper in mer ljus utifrån in i huset. Vi har sidoljus i flera modeller och utföranden för både glas och spröjs. Alla våra modeller har energibesparande 3-glaskasetter, precis som ytterdörrarna.

Sparkplåt

Ger ett bra skydd mot sparkar och annat slitage som kan uppkomma i dörrens nederkant.

Säkerhet

Ett säkert hem blir ännu säkrare med hjälp av rätt tillval till ytterdörren. Våra dörrar klassas enligt den nya inbrottsklassen RC2 och RC3 (RC = Resistance Class) i enlighet med den europeiska standarden för inbrottsklassade dörrar EN 1627. De båda klasserna innebär olika typer av förstärkningar och försvårar vid inbrottsförsök.

U

Underhåll

Alla dörrar kräver sitt underhåll då och då. Ytterdörrar i ek och konstteak ska oljas direkt efter montering. Du hittar alla skötsel- och underhållsanvisningar som du behöver här.

U-värde

U-värdet är ett mått på hela dörrens värmeisolerande förmåga i enheten W/m2K (Watt per kvadratmeter grader Kelvin). Ju lägre värde, desto bättre isolerar dörren.

Y

Yale Doorman

Yale Doorman är ett elektroniskt lås som finns att beställa på Doowin. Med detta elektroniska lås slipper du oroa dig för om du glömt låsa när du lämnar hemmet eller går och lägger dig. Låset går att låsa och låsa upp med både kod, fjärrkontroll eller elektronisk nyckel och uppfyller kraven i SSF 3522 för godkänd låsenhet klass 3 samt har certifikat från SBSC. Finns i silver, svart eller vitt utförande.

Ö

Överljus

En ytterdörr kombineras ibland med ett överljus ovan dörren som släpper in mer ljus utifrån in i huset. Vi har överljus i flera modeller och utföranden för både glas och spröjs. Alla våra modeller har energibesparande 3-glaskasetter, precis som ytterdörrarna.

Reco