fbpx
Byt till vik- eller skjutpartier med Doowin

Vikpartier och skjutpartier för fasader och uterum

Med vikpartier och skjutpartier får du möjlighet att öppna upp ytor och sudda ut gränsen mellan inomhus och utomhus. Du kan kombinera olika typer av partier helt utefter dina önskemål. Doowin hjälper dig att välja rätt glaspartier för ditt hus!

Sortiment

Halle

Doowin erbjuder vik- och skjutpartier från Halle. Fasadpartier från Halle finns i en mängd olika varianter; skjutpartier, vikpartier och fasta partier bland annat. Produkter från Halle är marknadsledande när det kommer till kvalitet, design och form. Deras hantverk genomsyras av ett stort engagemang, glädje och stolthet samt ett gediget kvalitetsarbete.

Elitfönster

Elitfönster levererar högkvalitativa vik- och skjutpartier från Småland sedan 1924. Med lång erfarenhet och förfinade processer skapar de fasadpartier anpassade för det svenska klimatet. Elitfönster producerar enkla, smidiga och moderna fasadlösningar.

Drutex

Drutex är en av Europas största fönstertillverkare. De erbjuder vik- och skjutpartier i PVC, vilket är perfekt för den som letar efter prisvärda produkter som kräver minimalt underhåll. Med Drutex är du garanterad produkter med lång livslängd och hög kvalitet, anpassade för den svenska marknaden.

Sapa

Sapa grundades 1963 i Småland och erbjuder vik- och skjutpartier med elegant design och hög prestanda med innovativ teknik. Med skräddarsydda lösningar får du glaspartier som passar dig och dina behov. Alla glaspartier håller hög standard med bra värmeisolering och god komfort.
Fördelar med vikpartier och skjutpartier
  • Öppnar upp rummet

Genom att bygga ett uterum eller en vinterträdgård utökar du din boyta eller arbetsyta. Detta är den mest uppenbara fördelen. Du kan enkelt förvandla ditt uterum till ett extra vardagsrum, vinterträdgård eller poolhus.

  • Säkerhet

Halles glaspartier är tillverkade med säkerhetsisolerglas. Säkerhetsglas är fem gånger så starkt som vanligt glas och tål böjning, slag och snabba temperaturväxlingar bättre. Skulle olyckan vara framme och glaset krossas blir det många små bitar som inte är vassa. Därför är säkerhetsglas optimalt för glaspartier.

  • Isolering

Halles fasadpartier har bruten köldbrygga i både karm och luckor, detta ger bästa möjliga täthet och U-värde. Glaspartierna tillverkas med 3-glas, säkerhetsisolerglas med energi och argon, vilket håller en bra värmereglering.

  • Vädertåliga

Glaspartier behöver kunna stå emot och fungera bra under alla årstider. Vik- och skjutpartier från Halle är väder- och vindtåliga och håller hög kvalitet, som fungerar perfekt i det svenska klimatet.

Vikpartier eller skjutpartier: Vilket ska man välja?

Vikpartier och skjutpartier är båda perfekta för att öppna upp hemmet och släppa in ljuset. Däremot finns det en del skillnader mellan de båda. Den största skillnaden är att de båda ger olika grad av öppenhet och utsikt. För att du ska kunna välja det som passar dig bäst har vi listat skillnaderna mellan de två olika varianterna. Det handlar mest om vad du själv prioriterar högst; öppenhet eller utsikt.

Vikpartier
Med vikpartier får du större öppning ut när du viker upp partiet men utsikten kan försämras något vid stängt läge. När du öppnat vikpartiet helt tar det mindre plats vid sidan och ger en maximal öppning ut. Däremot har vikpartier fler ramprofiler och skarvar eftersom vikdörrar inte kan göras för breda.

Skjutpartier
Skjutpartier ger en mindre öppning ut, vilket beror på att när de skjuts upp maximalt åt sidan lämnar de drygt en dörrbredd. Däremot kan skjutpartier göras bredare än vikpartier och kan därför ge mindre ramprofiler och skarvar, vilket ger en bättre utsikt.

Vik- och skjutpartier med Doowin – Steg för steg

Kostnadsfritt hembesök inför ditt byte av fasadpartier

 
När du bokat ditt kostnadsfria hembesök kommer våra lokala experter hem till dig för att göra kontrollmätning. De utvärderar installationen av fasadpartiet och hjälper dig att välja rätt parti för ditt hus och dina önskemål.

Offert

 
Nästa steg på vägen är offerten. Vi skickar en offert, snabbt efter hembesöket, som baseras på det vi kommit överens om och täcker allt. Här ingår även eventuella anpassningar och ingrepp i fasaden inför installationen. När du fått offerten kan du luta dig tillbaka och låta oss ta hand om resten.

Monterat och klart!

 
Vår kunniga och erfarna personal hanterar projektet tillsammans med dig och tar ansvar för hela processen. För oss på Doowin är det viktigt att allt går smidigt och att du som kund känner dig trygg. Därför tar vi hand om allt från kontrollmätning till montering och efterkontroll. Du kommer även att ha en och samma kontaktperson hela tiden.

Efterkontroll

 
Efterkontrollen är en gemensam genomgång som vi utför med dig som kund för att säkerställa slutresultat och kvalitet på installationen. Det är viktigt för oss att du är nöjd med det utförda arbetet.

Redo att få veta lite mer?

Vi hjälper dig genom hela projektet!

Boka ett hembesök med en av våra fönsterexperter för att ta
reda på vilka möjligheter som finns hemma hos dig.

Välkommen till våra showrooms

Är du nyfiken på vårt sortiment eller kanske behöver lite inspiration? Kom in till oss i något av våra showrooms för att se våra produkter och hur de fungerar. Vår erfarna personal tar hand om dig och hjälper dig att välja rätt glaspartier för just ditt hus! Välkommen in för att se utbudet, diskutera installationen eller boka ett kostnadsfritt hembesök!

Vanliga frågor om vik- och skjutpartier

Hur lång tid tar det att installera vik- eller skjutpartier?

Hur lång tid det tar att installera vik- och skjutpartier varierar beroende på omfattningen av arbetet. I de flesta fall tar montage och färdigställande ca 1,5-2 dagar om man behöver göra anpassning av fasad och vägg.

Vi har idag vanliga fönster som vi vill ta bort och ersätta med ett skjutparti. Kan ni hjälpa oss med det?

Ja, vi tar hand om allt. Från kontrollmätning och rådgivning tillsammans med dig som kund. Vi utför sedan arbetet och kan öppna upp i fasad och montera in skjutparti som ersätter dina fönster. Om avväxling och anpassning behövs tar vi hand om det också.

Är skjutpartier lätta att öppna?

Moderna skjutpartier har en speciell lyft- och glidfunktion som gör det väldigt enkelt att öppna och stänga. Dessutom får man en riktigt gedigen och härlig känsla när man öppnar ett skjutparti som trots sin vikt och storlek, är väldigt lätta att manövrera.

Behöver man säkerhetsglas i skjutpartier?

Ja, du behöver alltid säkerhetsglas i form av härdat eller laminerat glas i helglasade skjutpartier. Detta ingår som standard och vi kontrollerar alltid detta på plats för att rätt säkerhet skall uppnås.

Hur mycket kostar det att installera ett skjutparti?

Det varierar stort beroende på önskemål, storlek och val av leverantör. Tack vare vårt breda sortiment har vi skjutpartier för den med lite lägre budget, till projektet som kräver det allra bästa på marknaden. Kontakta oss så kan vi titta på vilken lösning som passar dig bäst!

Reco